EN AQUESTS MOMENTS NO ESTA OPERATIVA LA PARADA
autocton.granelecologic@gmail.com

dilluns, 29 de novembre del 2010

Slow food lleida -VA SER GENIAL

DEFINICIÓ DE LA 3a FIRA ALIMENTACIÓ I SALUT

Aquesta Fira va néixer del desig i la necessitat de presentar en un sol àmbit la suma de gairebé tots els projectes que porta en marxa Slow Food Terres de Lleida. En primer lloc un espai de trobada entre productors i coproductors, responsables tots plegats de la nostra alimentació i de la nostra salut, i també de la salut del planeta.

Productors, artesans, restauradors i consumidors en general en un intercanvi permanent de coneixements, necessitats i experiències, sempre sota el paraigua de defensar productes bons, nets i justos.


Objectius:

1.    Apropar el productor al consumidor amb la qual cosa reduïm costos, reduïm emissions de CO2 i escurcem al màxim les distàncies, així guanyem en frescor i qualitat.
2.    Reincorporar als nostres hàbits gastronòmics la cuina de temporada i d’aprofitament. Tornem a fer conserves i melmelades casolanes en el millor moment del producte. Tornem a fer pastissos i galetes per a la canalla sense additius ni conservants.
3.    Recuperar i gaudir de la nostra cuina tradicional lligada a la terra i al seu cicle natural a través dels productes que ens ofereix: panadons d’espinacs per Pasqua, coques de recapte o cassola de tros amb els ingredients de la temporada que tinguem a casa.
4.    Contribuir a la creació d’una bona educació alimentària basada en productes naturals, de qualitat, prendre consciència de la importància de l’alimentació diària en la nostra salut, de l’aprofitament que hem de fer de les plantes medicinals o altres teràpies naturals. Perquè de la nostra alimentació en dependrà la salut futura.

Àmbits de la Fira:

1.    Mercat de la Terra, productors artesans i ecològics d’aliments de qualitat i de plantes medicinals.
2.    Cicle de conferències sobre els dos temes bàsics: alimentació i salut.
3.    Racó del Tast: productes oferts per elaboradors i productors al visitant amb tot tipus d’explicacions.
4.    Tallers infantils: educació del Gust.
5.    Tallers de cuina amb l’objectiu de difondre la cuina de temporada i d’aprofitament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada