EN AQUESTS MOMENTS NO ESTA OPERATIVA LA PARADA
autocton.granelecologic@gmail.com

dijous, 10 de març del 2011

RECETA DE Humus

Sabeu fer una bexamel?
Mantega 
farina
llet

La recpta d'humus que us explico es semblant a una bexamel, en comptes de llet i posarem aigua i la farina serà de cigró.

AIXI ES:

Una cullerada sopera generosa de mantega
Farina de cigró
1/2 all
1 cullerada sopera de Tahini (crema de sèsam)
Aigua
Raig de llimona
sal
coriandre



Desfem la mantega a la paella a foc lent, afegim farina de cigró, immediatament i sense deixar de remenar aigua fins que guanyi a la farina. Un pelet d'all al gust i coriandre. Un cop portem uns 10 min remenant i veiem que es va espessint apaguem el foc i afegim la Tahine i deixem refredar. Continuem remenant.
Es pot guardar a la nevera i aguanta ben be una setmana.
Per menjar-la:
Podem sucar verdures, el pa, acompanyar un plat de gra...
Imaginació.
Gracies a les nostres clientes de mercat que ens expliquen els seus secretillos.


CAST:

Traducció català > castellà

Sabéis hacer una bechamel?

Mantequilla

harina

leche


La recpta de humus que os cuento es semejante a una bechamel, en vez de leche, pondremos agua y la harina será de garbanzo.


ASI QUEDA:

Jugo de 1/2 limon

Una cucharada sopera generosa de mantequilla

Harina de garbanzo

1 / 2 ajo

1 cucharada sopera de Tahina (crema de sésamo)

Agua
 

sal

cilantro




Deshacemos la mantequilla en la sartén a fuego lento, añadimos harina de garbanzo, inmediatamente y sin dejar de remover agua hasta que gane a la harina. Un pelín de ajo al gusto y cilantro. Una vez llevamos unos 10 min removiendo y vemos que se va espesando apagamos el fuego y añadimos la Tahine y dejamos enfriar. Seguimos removiendo.

Se puede guardar en la nevera y aguanta muy bien una semana.

Para comerla:

Podemos mojar verduras, el pan, acompañar un plato de grano ...

Imaginación.

Gracias a nuestras clientas de mercado que nos cuentan sus secretillos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada